top of page

За Мен

 

Certified Health & Nutrition Coach

Здравейте и добре дошли в AB Healthy Habits! Радвам се, че сте тук!

 

Аз съм Тони и имам няколко въпроса за вас. Искате да живеете по-здравословно, но не знаете откъде да започнете? Аз съм тук, за да поставим началото заедно.

 

Пробвали сте не една и две диети, но някак всичко тръгва постарому, след като приключите – насреща съм да ви предложа различен подход. Търсите дълготрайни резултати и знаете, че нищо няма да се промени, ако действате както досега? Трябват ви нови навици и моята мисия е да ви помогна да ги изградите!

 

Разкажете ми историята си, ще се радвам да се запознаем!

 

Всички сме различни и вярвам, че персонализираният подход, базиран на навици, е това, което работи. Да вземем за пример диетите – има стотици, може би хиляди, известни, широкодостъпни, дори даващи резултати....

 

Объркващо е, нали? Как да изберем? И искаме ли изобщо цял живот да бъдем “на диета”? Не е това, което си представяме, като си пожелаем да живеем по-здравословно и да имаме повече енергия, нали? Но колкото по-богат опит имаме с хранителните режими, с разнообразитето от налични тренировки – йога, пилатес, фитнес, тичане...и т.н. - толкова по-трудно ни е да решим кой е “най-добрият” метод, не мислите ли?

 

Истината е, че няма един “най-добър” подход, няма една “най-подходяща” диета, няма едно “най-удовлетворяващо” хоби...няма универсално решение.

 

Силно вярвам, че за да можем трайно да променим навиците си, трябва да намерим онова, което работи за нас, вписва се в нашето ежедневие, пасва на нашия режим и – не на последно място – носи ни удовлетворение и ни доставя удоволствие. А – след като го намерим – да започнем стъпка по стъпка да имплементираме навици, така че да постигнем целите си.

 

Моята страст към изграждането на здравословни навици съвпадна с обучението ми като Health Coach. Какво е Health Coaching може да прочетете тук. Но преди да стигна до там, и аз се лутах немалко в света на тренировките и хранителните режими.

 

Преди 15 години превърнах науката за храненето в своя страст и хоби, започнах да се обучавам, да трупам опит и информация и… да разбирам, че колкото повече уча, толкова по-малко... знам. С течение на времето, от хоби, науката за храната стана мое основно занимание, за известно време изготвях хранителни режими, като паралелно продължавах да се обучавам, да преминавам програма след програма,

 

мислейки си: “Само още малко знания и информация да натрупам...” - и така, докато не попаднах на обучението си в Инситута по Интегративно Хранене в Ню Йорк (IIN, NYC) и тяхната Health Coaching Програма. Защо не превеждам термина – умишлено е. Всеки колега сам решава какво да вложи в него, къде да постави фокуса на своята практика.

 

За мен фокусът е 100% върху изграждането на навици, които да ни помогнат дългосрочно да живеем по-здрави, по-енергични, по-щастливи. Смятам, че физическо и душевно здраве вървят ръка за ръка и в съвместната работа с клиенти се посвещаваме на създаването на ритуали, свързани с храната, физическата активност и менталното им здраве.

 

Моя мисия е заедно с клиентите да намерим работещите за тях решения, които да са приложими в техните специфични обстоятелства, да са устойчиви и да могат лесно да се превърнат в начин на живот.

 

Приела съм максимата: “Нямаме нужда от повече информация, а от трансформация.” за свое верую. Затова и в персонализираните ми програми, и тук – в Блога – посвещавам усилията си на малки, лесноизпълними действия и обещавам да не ви заливам с научна информация – която и без друго изобилства.

 

Ако искате да научите повече за моите програми, свържете се с мен, за да насрочим час за първа, безплатна консултация.

Поздрави,

Антония Бълдарамова - Тони

 
 
 
 
 
 
IMG_3950.jpg
bottom of page